Potřebujeme:
- 200 g špaget
- 50 g žampionů
- 250 g vařeného hovězího nebo vepřového masa
- 100 g tvrdého sýra
- 4 rajčata
- 500 ml mléka
- 2 žloutky
- 50 g másla
- 2 lžíce oleje
- pepř
- sůl
- petrželku na posypání
- tuk a strouhanka na vymazání a vysypání zapékací mísy
Postup:
- 1.Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Scedíme a smícháme s lžící oleje.
- 2.Na zbylém oleji 5 až 7 minut podusíme nakrájené žampiony .
- 3.K špagetám přidáme nadrobno nasekané vařené maso, podušené žampiony a poloviční množství nastrouhaného sýra. Osolíme, opepříme a dobře promícháme.
- 4.Směs přendáme do připravené zapékací mísy. Navrch naskládáme rajčata nakrájená na plátky, posypeme zbylým sýrem a naskládáme kousky másla. V troubě vyhřáté na 190 ° C zapékáme asi 15 minut. Předpečené špagety polijeme žloutky rozmíchanými v mléce a dopékáme ještě asi 35 minut.
- 5.Hotové zapečené špagety podáváme posypané petrželkou s hlávkovým salátem nebo s dušenou zeleninou.