Potřebujeme:
- 1 střední cibuli
- 3 stroužky česneku
- 1 kg kuřecích jater
- 1 lžičku sójové omáčky
- lístky čerstvého tymiánu dle chuti (případně sušeného)
- 200 ml smetany na šlehání
- 1 máslo (125 g)
- olivový olej
- sůl
- pepř
- 1 forma na srnčí hřbet
Postup:
- 1.Na oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibuli a po chvíli přidáme prolisovaný česnek. Játra omyjeme, očistíme a osušíme. Spolu s cibulí jejich dusíme asi 10 minut, dokud játra nejsou hotové a voda odpařena.
- 2.Ochutíme sójovou omáčkou a dobře promícháme. Před koncem přidáme lístky tymiánu a 100 ml smetany.
- 3.Na závěr ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Potom společně se změklým máslem a zbylou smetanou rozmixujeme.
- 4.Připravenou směs vložíme do formy vystlané fólií a odložíme na noc do chladničky. Ztuhlou a vychlazenou terinu servírujeme s brusinkami a bagetou pokrájenou na plátky.