Terina z kuřecích jater

Terina z kuřecích jater 1

Potřebujeme:

  • 1 střední cibuli
  • 3 stroužky česneku
  • 1 kg kuřecích jater
  • 1 lžičku sójové omáčky
  • lístky čerstvého tymiánu dle chuti (případně sušeného)
  • 200 ml smetany na šlehání
  • 1 máslo (125 g)
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • 1 forma na srnčí hřbet

Postup:

  1. 1.Na oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibuli a po chvíli přidáme prolisovaný česnek. Játra omyjeme, očistíme a osušíme. Spolu s cibulí jejich dusíme asi 10 minut, dokud játra nejsou hotové a voda odpařena.
  2. 2.Ochutíme sójovou omáčkou a dobře promícháme. Před koncem přidáme lístky tymiánu a 100 ml smetany.
  3. 3.Na závěr ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Potom společně se změklým máslem a zbylou smetanou rozmixujeme.
  4. 4.Připravenou směs vložíme do formy vystlané fólií a odložíme na noc do chladničky. Ztuhlou a vychlazenou terinu servírujeme s brusinkami a bagetou pokrájenou na plátky.