Potřebujeme:
- 300 g eidamu
- 4 kolečka ananasu z kompotu
- 1 lžičku sladké mleté červené papriky
- špetku mletého chilli
- 2 vejce
- 50 ml bílého vína
- 2 až 3 lžíce hladké mouky
- sůl
- olej na smažení
Postup:
- 1.Sýr nakrájíme na hrubší kostky. Ananas scedíme ze šťávy a nakrájíme na kousky, přibližně stejně velké jako sýrové kostky. Ananas a sýr napíchávat střídavě na dřevěnou špejli či grilovací jehlu. Posypeme paprikou a mletým chilli.
- 2.V podlouhlé misce rozšleháme vejce, přidáme víno, mouku a trochu soli. Ze směsi vypracujeme hladké těstíčko a obalíme v něm špízy. Osmažíme ve fritéze nebo ve větším množství rozehřátého oleje na pánvi. Podáváme s bramborami a s čerstvou zeleninou.