Potřebujeme:
- 4 pražmy (kus 300-350 g)
- 40 g oloupaných mandlí
- 50 g sušených fíků
- 1 hlavička česneku
- 8 lžic olivového oleje
- 8 lžic balzamikového krému
- půl lžičky chilli vloček (nemusí být)
- 25 g rozinek
- 50 g černých oliv bez pecky
- 2 větvičky rozmarýnu
- 150 ml bílého vína
- mořská sůl
Postup:
- 1.Mandle a fíky nahrubo nasekáme. Neloupaných česnek překrojíme na polovinu. Omyté a osušené pražmy dáme do zapékací mísy. Olej a 4 lžíce balzamikového krému spolu smícháme a ochutíme solí a chilli vločkami. Ochuceným olejem potřeme ryby zvenku i zevnitř.
- 2.Troubu vyhřejeme na 180 ° C. Mandle, rozinky, fíky, česnek, olivy a jehličky rozmarýnu přisypeme k rybám. Přilijeme víno. Vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 30 minut. Těsně před dopečením potřeme ryby zbytkem balzámového krému.
- 3.Podáváme s uvařenými nebo pečenými bramborami.