Sváteční pražma s mandlemi

Sváteční pražma s mandlemi 1

Potřebujeme:

  • 4 pražmy (kus 300-350 g)
  • 40 g oloupaných mandlí
  • 50 g sušených fíků
  • 1 hlavička česneku
  • 8 lžic olivového oleje
  • 8 lžic balzamikového krému
  • půl lžičky chilli vloček (nemusí být)
  • 25 g rozinek
  • 50 g černých oliv bez pecky
  • 2 větvičky rozmarýnu
  • 150 ml bílého vína
  • mořská sůl

Postup:

  1. 1.Mandle a fíky nahrubo nasekáme. Neloupaných česnek překrojíme na polovinu. Omyté a osušené pražmy dáme do zapékací mísy. Olej a 4 lžíce balzamikového krému spolu smícháme a ochutíme solí a chilli vločkami. Ochuceným olejem potřeme ryby zvenku i zevnitř.
  2. 2.Troubu vyhřejeme na 180 ° C. Mandle, rozinky, fíky, česnek, olivy a jehličky rozmarýnu přisypeme k rybám. Přilijeme víno. Vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 30 minut. Těsně před dopečením potřeme ryby zbytkem balzámového krému.
  3. 3.Podáváme s uvařenými nebo pečenými bramborami.