Potřebujeme:
- 500 g kysaného zelí
- 300 g brambor
- 2 kusy uzené klobásy
- 4 vejce
- 250 ml husté zakysané smetany
- 50 g uzeného tvrdého sýra
- celý kmín
- pepř
- sůl
- olej
- lístky tymiánu
Postup:
- 1.Brambory omyjeme a celé uvaříme ve slupce.
- 2.Po vychladnutí brambory oloupeme a pokrájíme na kolečka.
- 3.Kysané zelí 5 až 7 minut podusíme v pánvi na oleji. Odstavíme a necháme vychladnout.
- 4.Uzenou klobásu nakrájíme na kolečka. Celá vejce rozšleháme, smícháme se zakysanou smetanou, osolíme a opepříme.
- 5.Polovinu vychladlé zelí rozložíme do olejem vymazané zapékací mísy a polijeme několika lžícemi vaječné směsi. Uložíme kolečka brambor, které osolíme, posypeme celým kmínem a polijeme několika lžícemi vaječné směsi.
- 6.Přidáme kolečka uzené klobásy, na které dáme zbylou zelí a povrch přelijeme zbylou vaječnou směsí. Posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem, dáme do trouby vyhřáté na 180 ° C a zapečeme. Po zapečení nakrájíme a dozdobíme lístky tymiánu.