Potřebujeme:
- 600 g bílého zelí
- 400 g červeného zelí
- 1 lžíci soli
- 2 velké mrkve
- 1 cibuli
- 250 g plnotučného bílého jogurtu
- 200 g majonézy
- 2 lžíce citronové šťávy
- pepř podle chuti
Postup:
- 1.Zelí očistíme, omyjeme, rozkrojíme na čtvrtky a odstraníme košťál. Nakrájíme na tenké proužky nebo nastrouháme na struhadle. Přidáme sůl a zapracujeme ji, nejlépe rukama, do zelí. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme nebo nastrouháme na proužky. Cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2.Jogurt smícháme s majonézou a citrónovou šťávou, dochutíme pepřem a případně ještě trochou soli. Připraven dresink dobře promícháme se zelím, mrkví a cibulí. Necháme alespoň 2 hodiny odstát v ledničce v přikryté nádobě. Pak salát ještě dle potřeby dochutíme.