PROBLÉM této kuchyně nebyl nedostatek světla nebo prostoru. Chybou byla špatná organizace.
Na první pohled je zřejmé, že tato kuchyň měla dost světla – nejen z umělého osvětlení, ale také z dvojitého okna přímo nad dřezem. Světelnosti pomáhala i bílá kuchyňská linka a světlé steny.Ani nedostatek prostoru nebyl problém – kuchyň je zjevně dostatečně prostorná.
Co však na první pohled udeří do očí, je množství předmětů rozložených na pracovní desce kuchyňské linky.
Navíc přístup do některých skříněk byl problematický – tím vpravo totiž překážel sporák, pro který se dvířka nedaly otevřít dokořán.Majitelé se rozhodli pro změnu.
Nejdůležitější bylo zvětšit objem úložných prostor tak, aby se daly nenápadně schovat kuchyňské přísady, náčiní a pomůcky, které se dříve povalovaly po pracovní doske.To majitelé vyřešili tím, že vrchní skříňky vytáhli až po strop. Vrchní část má dvířka ze skla, takže působí odlehčeně a domácí nemají pocit, že jim linka „padá na hlavu“.
Druhou podstatnou změnou bylo zalomení kuchyňské linky do tvaru U namísto L, jak to bylo do té doby. Tím, že se linka zatáhla i na stranu sporáku, vyřešil se předchozí problém se skříňkou, která se nedala otevřít dokořán. Navíc, prodloužením linky majitelé oddělili (byť jen o pár centimetrů) sporák od ledničky. Nyní se mezi nimi nachází užší skříňka na plechy a pánve.
Výsledkem je kuchyň, která vypadá upravenější a také prostornější.