Potraviny
Co je třeba zvážit při nákupu silikonové podložky na pečení
Zamýšlené použití Většina lidí hledá nepřilnavý povrch, který se přímo nasune na plech, takže není třeba používat olej, máslo, sprej na vaření, pergamenový papír nebo hliníkovou fólii. Při použití silikonové…
Co je to vidlička na vaření?
Základní vidlička na vaření je obvykle vyrobena ze dřeva, plastu, nebo nerezové oceli a je vybavena dvěma delšími hroty, které jsou ideální pro kopírování a přemísťování objemných potravin. Rukojeť vidličky…
Jak zjistit, zda jsou pánve vhodné do trouby?
Pokud do trouby vložíte pánev, která není bezpečná, může dojít k roztavení rukojetí, zničení jídla a toxickým výparům. Pánev odolná vůči troubě má na svém dně často symbol nebo text,…
O třídu výš? Vše, co potřebujete vědět o keramických nožích
Pokud rádi vaříte, jistě víte, jak důležité je mít pro tuto práci ten správný nůž, a pokud si právě pořizujete nový univerzální nůž, nenechte si ujít náš přehled nejlepších kuchařských…
Letošní sezóna přeje okurkám: Pojďte nakládat!
Letošní průběh počasí okurkám přeje. Sklizně jsou bohaté, zavařování nakládaček v plném proudu. Už máte svých deset, dvacet či třicet skleniček? 10 plus pro okurky Okurky jsou nejen velmi chutné, ale i…
Zvěřinové hody
Zvěřina je poměrně dostupným masem, a to ani nemusíte mít v rodině myslivce. Po éře kuřecích plátků s hranolky dnes mnozí rádi opět sáhnou po srnčím guláši nebo zajíci na…
Evropské bylinky v naší kuchyni
Čerstvé bylinky dodávají jídlům jedinečné aroma, chuť i barvu. Francouzská, italská nebo řecká kuchyně se bez čerstvých bylin neobejde. I pod českými pokličkami se objevují bylinky v nejrůznějších pokrmech díky…
Zdravá bulharská kuchyně
Zelenina, sýry, jogurty, ryby… Taková je bulharská kuchyně, mnohými považovaná za nejzdravější v Evropě. V bulharském jídelníčku budete jen marně hledat svíčkovou nebo vepřo-knedlo-zelo. Zřejmě nejznámějším pokrmem u nás, který…
Sladký fenykl – pozdrav z Itálie
Kdo rád ochutná neobvyklou zeleninu, má k tomu v létě ideální příležitost na dovolené v zahraničí nebo si ji dokonce může vlastnoručně vypěstovat na své zahradě. Sladký fenykl je totiž…
Sója, výživná potravina nejen pro vegetariány
Sóju znali už před pěti tisíci lety v Číně. Tato výjimečná luštěnina je zdrojem velmi kvalitních rostlinných bílkovin. Původ prastaré kulturní rostliny asi nebude nikdy přesně znám, s nejvyšší pravděpodobností…