Potřebujeme:
- 8 rohlíků
- 750 l mléka
- 1 a 1/2 kg mletého vepřového masa
- 10 vajec
- 8 stroužků česneku
- 2 lžičky majoránky
- špetku mletého chilli
- 1 až 2 lžíce strouhanky
- pepř, sůl
- mast na vymazání a strouhanku na vysypání formy
Postup:
- 1.Rohlíky nakrájíme nadrobno a zalijeme je horkým mlékem. Necháme trochu vychladnout, přidáme mleté maso, vejce, rozmačkaný česnek, majoránka, chilli, vegetu, sůl a pepř. Utřeme rukama a podle potřeby přidáme strouhanku, aby masa malá tužší konzistenci.
- 2.Dvě chlebové formy nebo formy na srnčí hřbet vytřeme sádlem a vysypeme strouhankou. Masu rozdělíme na dvě stejné části a rukama namočenými ve vodě vytvarujeme do tvaru válců, které vložíme do připravených forem. Povrch urovnáme.
- 3.Asi do poloviny formy nalijeme vodu. Přikryjeme alobalem a v troubě předehřáté na 200 ° C pečeme asi 1 hodinu. Odkryjeme dopečeme 10 minut, dokud povrch nechytí zlatavou kůrku. Sekaná nejlépe chutná studená s chlebem a cibulí. Zabalená v alobalu vydrží v ledničce několik dní.