Mleté hovězí maso s fazolemi

Mleté hovězí maso s fazolemi 1

Potřebujeme:

  • 250 g suché barevné fazolí
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 1 uzená klobása
  • 1 cibule
  • 2 lžíce paprikové pomazánky
  • 1 lžíce sladké paprikové pasty
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • masový vývar
  • 2 bobkové listy
  • mletá sladká červená paprika
  • pepř
  • sůl
  • olej

Postup:

  1. 1.Fazole namočíme ráno do studené vody, alespoň 6 hodin před vařením. Pak ji propláchneme, zalijeme vodou a uvaříme téměř doměkka.
  2. 2.Mleté hovězí maso osolíme, opepříme a posypeme mletou sladkou paprikou.
  3. 3.V širším hrnci na oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme ochucené hovězí maso a za stálého míchání opékáme asi 10 minut.
  4. 4.Podlijeme vývarem, přidáme paprikovou pomazánku a pastu, rajčatový protlak, bobkové listy, scezené uvařené fazole, klobásu pokrájenou na kolečka a spolu uvaříme doměkka. Během vaření občas promícháme a podle potřeby dolijeme masový vývar.
  5. 5.Mleté maso s fazolemi na talíři ozdobíme petrželkou, podáváme s tmavým chlebem.