Potřebujeme:
- 250 g suché barevné fazolí
- 400 g mletého hovězího masa
- 1 uzená klobása
- 1 cibule
- 2 lžíce paprikové pomazánky
- 1 lžíce sladké paprikové pasty
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- masový vývar
- 2 bobkové listy
- mletá sladká červená paprika
- pepř
- sůl
- olej
Postup:
- 1.Fazole namočíme ráno do studené vody, alespoň 6 hodin před vařením. Pak ji propláchneme, zalijeme vodou a uvaříme téměř doměkka.
- 2.Mleté hovězí maso osolíme, opepříme a posypeme mletou sladkou paprikou.
- 3.V širším hrnci na oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme ochucené hovězí maso a za stálého míchání opékáme asi 10 minut.
- 4.Podlijeme vývarem, přidáme paprikovou pomazánku a pastu, rajčatový protlak, bobkové listy, scezené uvařené fazole, klobásu pokrájenou na kolečka a spolu uvaříme doměkka. Během vaření občas promícháme a podle potřeby dolijeme masový vývar.
- 5.Mleté maso s fazolemi na talíři ozdobíme petrželkou, podáváme s tmavým chlebem.