Kynutý cibulový koláč se salámem

Kynutý cibulový koláč se salámem 1

Potřebujeme:

Na těsto:

  • 200 g hladké mouky
  • 150 ml mléka
  • 10 g droždí
  • půl lžičky krystalového cukru
  • 1 lžíce oleje
  • půl lžičky soli

Na náplň:

  • 2 větší cibule
  • 3 vejce
  • 200 g jemného smetanového sýra
  • 100 g nivy
  • 100 ml zakysané smetany
  • 60 g suché salámu
  • bylinky
  • pepř
  • sůl
  • olej

Postup:

  1. 1.Ve vlažném mléce rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek.
  2. 2.Do mísy prosejeme mouku a přisypeme sůl. Přilijeme kvásek, olej a vypracujeme nelepivé těsto. Přikryjeme ho a necháme vykynout.
  3. 3.Mezitím oloupeme cibule, pokrájíme je a v pánvi na oleji restujeme pár minut. Osolíme a necháme vychladnout.
  4. 4.Celé vejce rozšleháme, osolíme, opepříme, utřeme se smetanovým sýrem, zakysanou smetanou, přisypeme nastrouhaný sýr niva a nasekané bylinky.
  5. 5.Vykynuté těsto rozmačkáme do kulaté keramické mísy potřené olejem.
  6. 6.Na těsto dáme sýrovou náplň, rozložíme orestovanou cibuli, přidáme kolečka suché salámy a koláč upečeme v troubě vyhřáté na 180 až 200 stupňů Celsia dozlatova.

Tip:

Pokud přidáte několik koleček rajčata, koláč bude připomínat pizzu.