Potřebujeme:
Na těsto:
- 200 g hladké mouky
- 150 ml mléka
- 10 g droždí
- půl lžičky krystalového cukru
- 1 lžíce oleje
- půl lžičky soli
Na náplň:
- 2 větší cibule
- 3 vejce
- 200 g jemného smetanového sýra
- 100 g nivy
- 100 ml zakysané smetany
- 60 g suché salámu
- bylinky
- pepř
- sůl
- olej
Postup:
- 1.Ve vlažném mléce rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek.
- 2.Do mísy prosejeme mouku a přisypeme sůl. Přilijeme kvásek, olej a vypracujeme nelepivé těsto. Přikryjeme ho a necháme vykynout.
- 3.Mezitím oloupeme cibule, pokrájíme je a v pánvi na oleji restujeme pár minut. Osolíme a necháme vychladnout.
- 4.Celé vejce rozšleháme, osolíme, opepříme, utřeme se smetanovým sýrem, zakysanou smetanou, přisypeme nastrouhaný sýr niva a nasekané bylinky.
- 5.Vykynuté těsto rozmačkáme do kulaté keramické mísy potřené olejem.
- 6.Na těsto dáme sýrovou náplň, rozložíme orestovanou cibuli, přidáme kolečka suché salámy a koláč upečeme v troubě vyhřáté na 180 až 200 stupňů Celsia dozlatova.
Tip:
Pokud přidáte několik koleček rajčata, koláč bude připomínat pizzu.