Faktory, které je třeba zvážit před nákupem struhadla na potraviny:
Nyní se zamysleme nad zásadními faktory, které je třeba mít na paměti, než si vyberete ideální struhadlo do kuchyně. Níže jsou uvedeny určité faktory, doporučujeme Vám, abyste si je prošli a získali dokonalý kus.
1. Bezpečnostní opatření
Jedním z klíčových faktorů, na které je třeba vždy myslet, když hledáte cokoli, ať už struhadlo nebo jiné věci. Čepele nebo dokonce celé struhadlo jsou často vyrobeny z nerezové oceli, která je bezpochyby nejlepším kovem pro použití v kuchyni, protože nemá žádné vedlejší účinky při kontaktu s potravinami.
Na druhou stranu byste však vždy měli myslet na své ruce. Struhadlo ve tvaru krabice už je, ale je to jen obyčejné, věžové struhadlo, pak by si člověk měl dávat pozor, protože nakonec může dojít ke strouhání prstů, nejspíš i kloubů s potravinami, proto buďte při strouhání ve střehu.
2. Kritický účel struhadla na potraviny
Zpočátku šetřit Váš čas a ano, také Vaše úsilí. Ani krájení nožem není v dnešní době preferováno, lidé si kupují sekáčky a kráječe na krájení cibule, brambor, česneku, masa nebo čehokoli jiného, strouhání je něco na jiné úrovni, vyžaduje mnohem více úsilí a času než krájení. Čas je podstatným faktorem, proto si vybírejte správné nástroje, které jsou po ruce, snadno se používají a čistí.
Struhadlo na potraviny je jednou z takových věcí, která je perfektní pro provádění všech dříve zmíněných prací, stačí rozdíl čepelí, přidat a vyměnit podle požadavku, ať už větších otvorů nebo menších, krájení nebo strouhání, vše.
3. Materiál struhadla na potraviny
Struhadlo na potraviny se často skládá z kovů, nerezové oceli. Existují také některá keramická nebo dokonce dřevěná struhadla na potraviny. Často se používají ta, která jsou vyrobena z oceli, protože jejich čepele jsou ve srovnání s ostatními účinnější.
Struhadla na potraviny z nerezové oceli mají ostré hrany a jsou dostatečně špičatá, abyste mohli snadno strouhat a krouhat potraviny, zároveň je třeba mít na paměti, že jste dostatečně opatrní, abyste si nenastrouhali prsty.
V poslední době je vysoká poptávka po keramických struhadlech na potraviny, protože jsou snadno dostupná a bezpečná, také dobře vypadají a jsou čistá bez neustálé námahy s čištěním.
4. Různé typy struhadel na potraviny
Většinou se jedná o různé strany struhadel na potraviny, samozřejmě různých velikostí a tvarů, abyste z nich dostali to nejlepší. Také existuje jedna strana jako kester, pro strouhání kůry z citronu a pomeranče.
Pokud chcete strouhat parmazán, česnek nebo zázvor, doporučujeme zvolit struhadlo typu Microplane, které poskytuje jemně nasekané strouhání.
Ruční struhadlo je něco, co je jednostranné a lze ho držet nad talířem, abyste získali drobné strouhání; jsou plochá.
Pak přichází na řadu rotační struhadlo, které je vhodné pro strouhání čokolády a sýrů pro dekorativní účely.
5. Velikost a tvar čepele a schránky
Otvory struhadla jsou jedním z klíčových faktorů, které rozhodují o osudu potravin, které přijdou do kontaktu se struhadlem.
Pokud si vyberete struhadlo s krabičkou, pak z něj dostanete čtyři strany, tu s velkými otvory, tu se středními otvory. Malými otvory a plátkovacími otvory, které slouží především ke krájení salátu nebo brambor. Existuje několik tvarů a velikostí, vybírejte podle toho.
Menší otvory pro jemné strouhání sýrů, jako je parmezán, nebo česneku a zázvoru.
Větší prolévací otvory jsou určeny ke strouhání sýra mozzarella.
Ty obyčejné jsou ideální na drobné strouhání, jako je strouhání brambor a cibule na ozdobu, nebo je použijte jakkoli na ozdobu kuchyně.
6. Velikost strouhaného předmětu
Tento faktor je rozhodující pro výběr toho, pro které struhadlo se rozhodnout. Protože záleží na velikosti, tvaru a struktuře, na všem. Nikdy nemůžete nastrouhat muškátový oříšek pomocí plátkovací štěrbiny nebo použít krouhač na plátky brambor; obojí je irelevantní, protože obojí vyžaduje samostatné tvary otvorů, aby se dalo strouhat.
Také pomerančová nebo citronová kůra se používá jako kůra a pro její nejlepší využití ji lze nastrouhat pomocí kesteru, krájení na plátky nebude mít smysl, nebo dokonce použití otvorů větších rozměrů nebude spravedlivé pro to, co chceme. Proto vždy hledejte rovnou čepel pro danou velikost a druh předmětu.
Teď je ten správný čas nakoupit nejvýhodněji vše, co potřebujete a získat 20% slevu.
Týden s TESCOMOU běží v internetovém obchodě.