Průvodce kupujícího při hledání vysoce kvalitního kolečka na krájení pizzy.
Kotouč na krájení pizzy nebo-li krájecí kolečko je skvělým doplňkem Vaší kuchyně, ale pouze v případě, že si vyberete kvalitní výrobek, který vyhovuje Vašim potřebám. Ačkoli většina koleček na pizzu vypadá na první pohled podobně, ne všechna nabízejí stejné funkce nebo poskytují stejně vysoký výkon. Proto jsme pro Vás připravili tohoto podrobného průvodce pro kupující, který Vám vysvětlí všechny faktory, které byste měli při výběru kolečka na pizzu zvážit. Níže jsme některé z těchto faktorů zdůraznili, aby byl Váš nákup jednoduchý a snadný a Vy jste si mohli vychutnat lahodnou pizzu se svými oblíbenými přílohami, kdykoli budete chtít!
Proč investovat do kolečka na krájení pizzy?
I když Vás možná láká použít ke krájení pizzy nůž, kolečko na krájení pizzy je speciálně navrženo pro krájení pizzy a je to pro Vás velký rozdíl. Shrnuli jsme několik důvodů, proč byste měli investovat do kolečka na pizzu:
- Kolečko na krájení pizzy na rozdíl od nože hladce rozřízne horkou pizzu, aniž by posunulo náplň.
- Kolečko na pizzu snadno prořízne silnou, tvrdou nebo křupavou kůrku pizzy, zatímco použití nože vyžaduje zbytečný tlak a námahu.
- Kolečko na krájení pizzy umožňuje pokaždé ukrojit dokonale rovnoměrné plátky. Při použití nože však mohou být plátky pizzy nerovnoměrné nebo nesouměrné.
Jaké jsou různé typy kotoučů na krájení pizzy?
Na trhu jsou dva typy koleček na krájení pizzy:
- Kotouč na pizzu s rukojetí: Tento typ řezačky na pizzu je vybaven kotoučem s ostřím připevněným k dlouhé rovné rukojeti, která je opatřena chrániči prstů.
- Kolo na krájení pizzy bez rukojeti: Tento nůž na pizzu je kruhový nůž na pizzu ve tvaru kotouče s půlkruhovou rukojetí, která zakrývá polovinu čepele. Tyto kráječe se dodávají s krytem, který chrání odkrytou část čepele, když se nepoužívá.
Co je třeba zvážit při výběru kotouče na krájení pizzy?
Průměr a velikost kola
Průměr kolečka se liší v závislosti na typu kráječe pizzy. U některých výrobků může průměr kolečka měřit 3 palce, zatímco jiné mohou mít 3,5 palcové kolečko. Pro krájení tenčí, měkčí a polotvrdé kůrky pizzy doporučujeme zvolit kráječ s menším kolečkem. Pro hladké krájení silnějších a tvrdších kůr pizzy však bude nejefektivnější kráječ s větším kolečkem.
Ostrost čepele
Vždy vybírejte kotouč na krájení pizzy s ostrou čepelí. To Vám usnadní krájení pizzy o pokojové teplotě nebo studené pizzy. Ostřejší čepel také pomůže udržet polevu na svém místě, když krájíte horkou pizzu přímo z pece. Ostré čepele jsou také nezbytné pro krájení křupavé kůrky a pro hladké krájení pizzy, aniž by se zničil její celkový vzhled. U ostré čepele je navíc menší pravděpodobnost, že se na ni při krájení přilepí sýr a další polevy.
Materiál
Doporučujeme zvolit kolečko na pizzu s válečkem z nerezové oceli. Nerezová ocel je pevná a odolná, takže umožňuje krájet širokou škálu pizz, od pizzy s tenkou kůrkou zakoupené v obchodě až po ručně vyráběnou hlubokou pizzu. A co víc, protože nerezová ocel odolává vysokému teplu, můžete s ní krájet pizzu rovnou z trouby.
Ochrana prstů
Většina kotoučů na krájení pizzy je vybavena ochranou prstů, která chrání prsty, palec a ruce při krájení pizzy. Tyto malé chrániče ve tvaru křídel jsou umístěny na křížení kola a rukojeti kráječe pizzy. Když uchopíte rukojeť, můžete si palec a ostatní prsty opřít o chrániče a bezpečně krájet pizzu.