Jídlo – recepty
5 rad, které je třeba vědět před každou grilovačkou
Startujete grilovačku? Základem je horký gril. Elektrický zda plynový se rozehřeje za 10 minut, pokud grilujete na uhlících, abyste mohli začít, počítejte alespoň s půl hodinou. Rošt by měl být nad zdrojem tepla…
Pečený losos s citronem v jogurtovém dipu
Potřebujeme: 1 kg filetů z lososa v celku s kůží 1 chemicky neošetřený citron máslo svazek čerstvých bylinek sůl, pepř Na jogurtový dip: 1 bílý smetanový jogurt 1 lžíce dijonské…
Kukuřično-špekáčkový špíz na roštu s bylinkami
Potřebujeme: 2 lahůdkové kukuřice 4 kvalitní špekáčky 8 menších žampionů 1 menší cuketa polovina žluté papriky polovina červené papriky 2 mladé cibulky nať čerstvých bylinek (rozmarýn, estragon, tymián) Na marinádu:…
Terina z kuřecích jater
Potřebujeme: 1 střední cibuli 3 stroužky česneku 1 kg kuřecích jater 1 lžičku sójové omáčky lístky čerstvého tymiánu dle chuti (případně sušeného) 200 ml smetany na šlehání 1 máslo (125…
Cibulové tartaletky s tymiánem
Potřebujeme: Na křehké těsto: 140 g jogurtového másla 250 g hladké mouky 5 větviček tymiánu špetku soli suchou fazole nebo hrách na „slepé“ pečení 16 kulatých formiček s průměrem 6…
Dušená kachna s višněmi
Potřebujeme: 700 g kachních prsou sušený tymián 1 hrubší plátek anglické slaniny 3 lžíce kompotovaných višní sůl pepř Postup: 1.Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme na menší kostky…
Sýrové fondue z Neuchatelu
Potřebujeme: 400 g sýra gruyère (nahradit jej můžete jinými kvalitními a dobře vyzrálými tvrdými sýry) 300 g ementálu 1 stroužek česneku 300 ml bílého vína 1 lžičku citrónové šťávy 2…
Syrový Savarin
Potřebujeme: 50 g másla 2 žloutky 200 g polohrubé mouky 1/2 balíčku sušeného droždí (Dr.Oetker) 100 ml vlažného mléka 2 lžíce nasekané petrželky 50 g jemně nastrouhaného červeného čedaru 150…
Ratatouille s kuřetem
Potřebujeme: 1 malé kuře 1 červenou papriku 1 malý lilek 1 cuketu 4 rajčata 1 cibuli 3 stroužky česneku několik větviček rozmarýnu sušenou bazalku olivový olej pepř sůl Postup: 1.Cibuli…
Francouzská pórková polévka Vichyssoise
Potřebujeme: 3 póry 5 brambor 1 lžíci másla 1,2 l zeleninového vývaru 150 ml smetany na šlehání 30 ml anýzového likéru chlebové krutony petrželku pepř sůl Postup: 1.Pórek omyjeme, podélně…