Jídlo – recepty
Výběr nejlepších kuchyňských kleští a pinzet
Kleště a grilovací pinzety: Jsou jako další sada nepřemožitelných rukou, když nemůžete vložit své vlastní do kádě s olejem, na grilovací rošt nebo do hrnce se štípajícími humry. Můžete s…
Skleněné vs. pevné kovové víko z nerezové oceli: Které jsou lepší? Co univerzální víka?
Pokud už máte několik skleněných nebo nerezových poklic, používali bychom je dál. Pokud začínáte od nuly, doporučili bychom POUZE víka z nerezové oceli nebo skla a žádné jiné materiály. To…
Speciální pánve na lívance (lívanečníky)
Pánev na lívance se spodním okrajem a kluzkým povrchem Vám umožní snadno a zábavně připravit bliny, lívance a hamburgery. Teplo se rovnoměrně rozvádí po jejím povrchu a udržuje se při…
Jak zjistit, zda jsou pánve vhodné do trouby?
Pokud do trouby vložíte pánev, která není bezpečná, může dojít k roztavení rukojetí, zničení jídla a toxickým výparům. Pánev odolná vůči troubě má na svém dně často symbol nebo text,…
Jak koupit nejlepší hrnce a pánve pro indukční vaření
Indukční vařič využijete na maximum díky správnému nádobí. Koupě indukční varné desky je velkým rozhodnutím. Vzhledem k vysoké ceně chcete mít jistotu, že jste se rozhodli správně. Totéž platí pro…
Krájecí kolečka
Průvodce kupujícího při hledání vysoce kvalitního kolečka na krájení pizzy. Kotouč na krájení pizzy nebo-li krájecí kolečko je skvělým doplňkem Vaší kuchyně, ale pouze v případě, že si vyberete kvalitní…
Jak vybrat kuchařský nůž
Tato základní kuchyňská pomůcka není univerzální, proto si ji před nákupem vyzkoušejte. Jak s oblibou říká jeden z našich redaktorů, kuchařský nůž „je jako taneční partner“. Nůž, který Vám v…
Cibule proti nachlazení
Využívá se zejména při léčbě horních cest dýchacích, neboť ničí mikroorganismy, rozpouští hleny, usnadňuje vykašlávání a tlumí bolest v krku. Má šťavnatou křupavou texturu, která je po uvaření vláčná a…
Šunková pěna s křenem
Potřebujeme: 250 g dušené vepřové šunky 150 g másla 150 g zakysané smetany 100 ml smetany na šlehání (30%) 2 lžíce najemno nastrouhaného křenu (může být i konzervovaný smetanový křen)…
Špenátová polévka se slaninou a s vejcem
Potřebujeme: 4 plátky prorostlé slaniny 1 cibuli 2 stroužky česneku 600 ml zeleninového vývaru 200 g čerstvých špenátových listů 250 ml mléka 2 lžíce hladké mouky sůl, pepř 3 vejce…