Potřebujeme:
- 4 velké housky posypané sezamem
- 150 g mletého hovězího masa
- 200 g vepřového masa
- 2 červené cibule
- 4 kusy plátkového sýra
- 1 čajovou lžičku česnekové soli
- 1 až 2 lžíce čerstvé petrželky
- 1 lžíci mleté červené papriky
- 1 až 2 lžíce sójové omáčky
- pepř
- drcený kmín
- majoránka
- olej
- hořčice nebo kečup
Postup:
- 1.Mleté hovězí a vepřové maso smícháme v míse. Přidáme česnekovou sůl, omytou osušenou a nadrobno nasekanou petrželku, mletou červenou papriku, sójovou omáčku a podle chuti pepř, drcený kmín a majoránka. Mísu zakryjeme a směs odložíme alespoň na hodinu do chladničky.
- 2.Mokrýma rukama formujeme hamburgery. Troubu s grilem vyhřejeme na 190 ° C. Hamburgery potřeme olejem a z každé strany jejich grilujeme 8 až 10 minut.
- 3.Mezitím očistíme cibule, nakrájíme je na kolečka a v pánvi na oleji z každé strany opražíme dokřupava. Na papírové kuchyňské utěrce jejich zbavíme přebytečného tuku.
- 4.Housky překrojíme na polovinu, natřeme jejich kečupem nebo hořčicí. Do každé uložíme hamburger, plátek sýra a několik koleček cibule.