Domácí hamburger s cibulovými kolečky

Domácí hamburger s cibulovými kolečky 1

Potřebujeme:

  • 4 velké housky posypané sezamem
  • 150 g mletého hovězího masa
  • 200 g vepřového masa
  • 2 červené cibule
  • 4 kusy plátkového sýra
  • 1 čajovou lžičku česnekové soli
  • 1 až 2 lžíce čerstvé petrželky
  • 1 lžíci mleté ​​červené papriky
  • 1 až 2 lžíce sójové omáčky
  • pepř
  • drcený kmín
  • majoránka
  • olej
  • hořčice nebo kečup

Postup:

  1. 1.Mleté hovězí a vepřové maso smícháme v míse. Přidáme česnekovou sůl, omytou osušenou a nadrobno nasekanou petrželku, mletou červenou papriku, sójovou omáčku a podle chuti pepř, drcený kmín a majoránka. Mísu zakryjeme a směs odložíme alespoň na hodinu do chladničky.
  2. 2.Mokrýma rukama formujeme hamburgery. Troubu s grilem vyhřejeme na 190 ° C. Hamburgery potřeme olejem a z každé strany jejich grilujeme 8 až 10 minut.
  3. 3.Mezitím očistíme cibule, nakrájíme je na kolečka a v pánvi na oleji z každé strany opražíme dokřupava. Na papírové kuchyňské utěrce jejich zbavíme přebytečného tuku.
  4. 4.Housky překrojíme na polovinu, natřeme jejich kečupem nebo hořčicí. Do každé uložíme hamburger, plátek sýra a několik koleček cibule.