Potřebujeme:
- brambory
- olej na smažení
- sůl
Na sýrový dip:
- 100 g rokfóru
- 50 g ementálu
- 2 jarní cibulky
- česnek podle chuti
- zakysaná smetana podle potřeby
- mletý bílý pepř
- sůl
- kopr
Postup:
- 1.Očištěné brambory nakrájíme na tenoučké plátky a dobře osušíme.
- 2.V pánvi rozpálíme olej a plátky osmažíme. Chipsy vybereme na papírovou utěrku, aby se zbavili zbylého oleje a osolíme.
- 3.Připravíme dip: Bradavice spolu s ementálem nastrouháme. Přidáme plátky česneku, nakrájené cibulky a kysanou smetanu podle potřeby. Spolu rozmixujeme, osolíme, opepříme a dochutíme nasekaným koprem. Sýrový dip podáváme k domácím bramborovými chipsy.