Větší neznamená automaticky lepší když se jedná o zařízení kuchyně. Malá ale účelově zařízená kuchyň funguje mnohokrát efektivnější než velká. Pomoci si můžete s některými triky.
Na trhu najdete množství menších zařízení, které fungují stejně spolehlivě jako klasické větší zařízení. K dispozici jsou štíhlejší dřezy, nástěnné kohoutky, které ušetří místo. Rovněž není důvod domnívat se, že budete mít problém s pečením nebo vařením. Do každé kuchyně se najde vhodná trouba. Další výhodou je, že chladničky jsou kombinovány s mrazničkami, stačí jí najít už jen to správné místo. Nejlépe po ruce a aby překáželi. Použít se mohou pohyblivé police namísto závěsných skříněk. Potraviny skladujte ve vysokých, úzkých skříních. Na záda spížních dveří můžete upevnit kořenky a do zadní části skříně uložte například mouku, cukr a jiné potraviny.
Kuchyňské nádobí a skleničky mějte uložené v otevřených policích, kde jsou snadno přístupné. Nezapomeňte, že i profesionální kuchař si vystačí s malým prostorem na to, aby uvařil kvalitní a chutné jídlo. Mějte veškeré kuchyňské spotřebiče a další náležitosti inteligentně uspořádané a po ruce.
Základem je, abyste ve své malé kuchyni cítili dobře a měli jste chuť vařit pro vaši rodinu a přátele.