Potřebujeme:
- 1 uzené vepřové koleno
- 250 g loupaného hrachu
- 120 g kořenové zeleniny
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 bobkové listy
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- petrželka
Postup:
- 1.Koleno pro vařením omyjeme a dáme vařit do studené vody. Po uvaření koleno vyjmeme, vykostíme, nakrájíme na menší kousky a odložíme na teplé místo.
- 2.Do vody, v níž se vařilo koleno, přidáme propláchnut hrách, nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, česnek a bobkový list. Vaříme, dokud se hrách nerozvaří. Podle chuti opepříme, mletou kmínem a dosolíme.
- 3.Uvařenou polévku dáme na talíř, přidáme kousky kolínka a ozdobíme nasekanou petrželkou.
- 4.TIP: Na vaření hrachu je ideální tlakový hrnec, hrách v něm bude uvařený raz dva.