Hrachová polévka s uzeným kolenem

Hrachová polévka s uzeným kolenem 1

Potřebujeme:

  • 1 uzené vepřové koleno
  • 250 g loupaného hrachu
  • 120 g kořenové zeleniny
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 bobkové listy
  • sůl
  • pepř
  • mletý kmín
  • petrželka

Postup:

  1. 1.Koleno pro vařením omyjeme a dáme vařit do studené vody. Po uvaření koleno vyjmeme, vykostíme, nakrájíme na menší kousky a odložíme na teplé místo.
  2. 2.Do vody, v níž se vařilo koleno, přidáme propláchnut hrách, nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, česnek a bobkový list. Vaříme, dokud se hrách nerozvaří. Podle chuti opepříme, mletou kmínem a dosolíme.
  3. 3.Uvařenou polévku dáme na talíř, přidáme kousky kolínka a ozdobíme nasekanou petrželkou.
  4. 4.TIP: Na vaření hrachu je ideální tlakový hrnec, hrách v něm bude uvařený raz dva.