Potřebujeme:
- 1 kg filetů z lososa v celku s kůží
- 1 chemicky neošetřený citron
- máslo
- svazek čerstvých bylinek
- sůl, pepř
Na jogurtový dip:
- 1 bílý smetanový jogurt
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce citronové šťávy
- sůl, pepř
Postup:
- Lososa omyjte a osušte kuchyňskou utěrkou. Z horní strany ostrým nožem udělejte čtyřicetimetrové zářezy.
- Do každého zářezu vložte měsíček citronu a malý plátek másla.
- Filety osolte a opepřete, posypte čerstvě nakrájenými bylinkami.
- Z alobalu připravte dvě vrstvy a kraje pozahýbajte směrem dovnitř tak, abyste vytvořili vaničku s výškou okrajů asi dva centimetry.
- Do připravené vaničky vložte filety a dejte péct na mřížku nad ohniště. Lososa ještě přikryjte jednou vrstvou alobalu.
- Dokud se losos peče, připravte dip smícháním všech ingrediencí.