Český guláš

Český guláš 1

Potřebujeme:

  • 1,5 kg hovězího masa (hovězí přední nebo močing)
  • 800 g cibule
  • 2 lžíce mleté ​​červené papriky
  • 3 lžíce rajčatového pyré
  • 3 lžíce piva nebo lžíci octa
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1/2 lžičky sušeného majoránky
  • 1 až 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • olej

Postup:

  1. 1.Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli a osmahneme ji dozlatova. K cibuli přidáme polovinu mleté papriky a rajčatové pyré, pivo nebo ocet, zamícháme a podlijeme malým množstvím vody.
  2. 2.K základu přidáme maso a přisypeme zbytek papriky. Promícháme, aby se jí maso dobře obalilo, osolíme, opepříme a přidáme sušený majoránka, který rozdrobíme mezi prsty. Vše ještě jednou dobře zamícháme, zakryjeme pokličkou, snížíme plamen a maso necháme pod pokličkou při nízké teplotě bublat.
  3. 3.Když je maso téměř hotové, necháme vyvařit tekutinu, dokud se na povrchu neobjeví vyvaření červený tuk. Pak maso zaprášíme moukou, dobře zamícháme a zalijeme vařící vodou. Podle potřeby podléváme vodou, dokud maso není zcela měkké.
  4. 4.Na závěr guláš osolíme, můžeme přidat prolisovaný česnek a vše ještě dobře promíchat.
  5. 5.Podáváme s houskovými knedlíky nebo s tmavým chlebem.
  6. 6.Náš Tip: Guláš jednoduše a bez mouky zahustíte škrobem z brambor -Stačí, pokud větší očištěný brambor nastrouháte na jemném struhadle a přimícháte ke guláše. Pokrm se zahustí už za pár minut, proto brambora přidávejte, až když je maso zcela měkké.