10 skvělých nápadů jak vytvořit malou ložnici ve velkém stylu

10 skvělých nápadů jak vytvořit malou ložnici ve velkém stylu 1

Pokud je vaše ložnice příliš malá na vše, co do ní chcete nebo potřebujete dát, máme pro vás první a absolutně základní řadu: naučte se pracovat s prostorem. Neboť … I malá ložnice může být stylová a praktická.

Apropo, víte o tom, že malá ložnice, pokud je správně zařízená, je hotovým požehnáním pro spánek? V malých prostorech se podle jistého univerzitního průzkumu relaxuje mnohem lépe než ve velkých – otevřených místnostech.

Zde je deset triků a tipů:

1. Barvy v ložnici udržujte světlé a čisté

Bílá barva je praktickou volbou pro malé ložnice. Použití bílé nebo světlejší barvy bojuje proti absenci velkého prostoru tím, že ho opticky natáhne. Bojíte se, že bílá bude příliš sterilní? Dodejte její vzory a textury, případně barvu na doplňcích, obrazech, textiliích a květech.

2. Postel ke zdi

Většina ložnic má postel postavenou uprostřed, v případě malé místnosti, to ale nebude šťastné řešení. Aby se maximalizovala podlahová plocha, postavte postel ke stěně nebo do rohu. Navíc, během spánku nabudete útulnější dojem.

3. Vyhodit objemný rám postele

Místo masivního čela a dřevěného rámu postele vsaďte na kovové nebo jednoduché dřevěné postele. Moderní a nezatěžující prostor.

4. Minimalismus

Počet doplňků stáhněte na minimum a vyhněte se velkému zdobení stěn a prostoru. Udržujte čistotu ve smyslu: vše na svém místě. Ideální je hladký vestavěný nábytek v odstínu světlého dřeva nebo bílé.

5. Zvětšení se zrcadly

Zrcadla rozšíří malou ložnici tím, že navodí iluzi větší místnosti. Umístěte ho tak, aby odráželo světlo z okna. Nejjednodušší způsob, jak začlenit velké zrcadlo do svého prostoru? Opřete jej o stěnu.

6. Úložný prostor pod postelí

Prostoru na odkládání věcí nikdy není dost. V malé ložnici o to víc. Pořiďte si proto postel s úložným prostorem, získáte cenné zásuvky na odkládání všeho možného. Pokud takovou postel nemáte, dejte pod tu svou různé ozdobné koše, dekorativní krabice nebo plastové boxy.

7. Do výšky

Pokud máte vysoké stropy, šup z postelí nad úroveň podlahy. Vznikne tak pod ní další úložný prostor, pracovní koutek nebo místo na pohodlné sezení.

8. Přidejte tapety

To, že je vaše ložnice malá, ještě neznamená, že musí být i nudná. Přidejte odvážný vzor na jednu stěnu nebo nad čelo postele.

9. Buďte kreativní s policemi

Police jsou skvělé. Můžete je umístit kdekoli potřebujete, dokonce jimi můžete nahradit odkládání na noční stolek, pověsit je nad postel, psací stůl nebo i vyplnit prostor mezi skříněmi.

10. „Zamést“ podlahu

Všechny drobnosti třeba dát pryč ze země. Skutečně! Ukliďte si podlahu, neuvěříte, jak velký efekt dosáhnete tím, že si ze země odložíte noviny, knihy a časopisy nebo rozházené cd-čka.