Jak se dává fólie na bazén?

Jak se dává fólie na bazén? 1

Příprava bazénu před instalací fólie je zásadní pro dosažení kvalitního výsledku. Nejdůležitější je zajistit, aby povrch bazénu byl čistý, suchý a hladký, bez jakýchkoliv ostrých hran nebo nečistot. Před samotnou instalací je třeba pečlivě odstranit veškeré nečistoty, řasy a zbytky starých materiálů. Pokud je bazén betonový, doporučuje se povrch vyhladit a použít podkladovou vrstvu, která ochrání fólii před poškozením. Tímto způsobem připravený povrch umožní fólii dokonale přilnout a sníží riziko budoucích problémů.

 

 

Následujícím krokem je přesné měření a příprava fólie na míru vašeho bazénu. Je nezbytné, aby fólie přesně odpovídala tvaru a rozměrům bazénu, což zamezí vzniku záhybů a napětí v materiálu. Při měření je důležité brát v úvahu všechny detaily, jako jsou schody, zaoblení nebo specifické tvary bazénu. Fólii je pak možné přizpůsobit buď přímo na místě, nebo ji nechat vyrobit na míru. Přesné měření a příprava fólie usnadní následnou instalaci a zlepší celkový vzhled bazénu.

 

 

Samotná instalace fólie vyžaduje pečlivost a trpělivost. Fólii je třeba postupně rozvinout a pečlivě ji vyhladit, aby nedošlo ke vzniku vzduchových bublin nebo záhybů. Začíná se obvykle od středu dna bazénu a postupuje se směrem ke stěnám. Při pokládání je důležité udržovat fólii v mírném napětí, aby dobře přilnula, ale nebyla příliš natažená. K upevnění fólie se používají speciální lišty nebo profily, které zajistí, že fólie zůstane na svém místě. Tento proces může vyžadovat pomoc několika osob, zejména u větších bazénů.

 

 

Po dokončení instalace je nezbytné provést důkladnou kontrolu. Je nutné zkontrolovat všechny spoje a okraje, zda jsou správně upevněny a těsní, aby nedocházelo k únikům vody. Napuštění bazénu by mělo probíhat postupně, což umožní sledovat, zda se někde neobjevují problémy. Pokud je vše v pořádku, můžete pokračovat s instalací dalšího vybavení, jako jsou filtrační systémy nebo osvětlení. Správná údržba fólie po instalaci, včetně pravidelného čištění a kontroly, prodlouží její životnost a udrží bazén v perfektním stavu.