Startujete grilovačku? Základem je horký gril. Elektrický zda plynový se rozehřeje za 10 minut, pokud grilujete na uhlících, abyste mohli začít, počítejte alespoň s půl hodinou. Rošt by měl být nad zdrojem tepla ve výši 10 cm.
5-10 minut grilujete:
zelenou chřest, papriku nakrájenou na čtvrtky, předvařené klásky kukuřice, mrkev nakrájenou na půlcentimetrové plátky, fenykl nakrájený na čtvrtky, plátky brambor, plátky dýně hrubé 0,5 cm
Do 5 minut grilujete:
cukety a lilky nakrájené na centimetrové plátky, žampiony, hlívy, mladé cibulky
Do grilovací tácky uložte:
pórek nakrájený na plátky, stroužky česneku, cherry rajčata, kolečka cibule
Ovoce vhodné na grilování:
jablka, hrušky, ananas nakrájený na paličky nebo plátky, poloviny citronů a limet, mango překrojené na polovinu, banán ve slupce
Sýry vhodné na grilování:
Haloui, ovčí a kozí sýr, oštiepok, mozzarella, camembert